advies-gewichtsproblemen-limburg-afvallen-gezonde-voeding

Afvallen algemeen


Afvallen in ons hectisch bestaan van tegenwoordig is niet altijd even makkelijk, denk bijv. maar eens aan wekelijkse gezamenlijke bedrijfslunches enz. De manier van afvallen die je kiest moet bij je leefwijze passen, hierdoor hou je het ook vol en maak je er een gewoonte van. Dat is nu juist de bedoeling. Voordat je gaat afvallen moet je hier geestelijk helemaal klaar voor zijn, anders zal het niet gaan lukken. Wat je zult leren is ook bij bepaalde gelegenheden de juiste keuzes te maken, bijv. bij een koud en warm buffet.

Wekelijkse bijeenkomst


Als je besluit om bij Carla te beginnen dan meld je je aan via de mail of telefoon, net wat voor jou het gemakkelijkste is.We maken daarna een eerste afspraak waarin je eerst een goed gesprek zult krijgen, waarom je nu wilt starten en of je er ook helemaal achter staat. Verder veel informatie betreffende de gevarieerde,vezelrijke menu”s van Carla’s Gezonde Slankclub. Daarna kom je wekelijks voor een weegcontrole en een nieuw menu. Vragen kunnen dan ook gesteld worden en verdere info. Wegen kan altijd op donderdagavond tussen 19.00  en 19.30 uur. Mocht je op die tijd niet kunnen dan spreken we een andere tijd af.

afvallen-venlo-limburg-coach-zorg-oplossing-gezond-eten
weekmenu-afvallen-carla-gezonde-afslankclub-venlo-tegelen

Weekmenu’s


Elke week is er weer een nieuw gevarieerd, vezelrijk en super lekker weekmenu. Het menu is zo gevarieerd, zodoende is het heel goed vol te houden. Door de variatie krijg je alle voedingstoffen binnen die je nodig hebt. Gemiddeld vallen de meesten mensen, wekelijks, tussen een pond en een kilo af. Uiteraard moet men zich dan wel aan de richtlijnen houden.

Combinatie met dagelijkse beweging is van essentieel belang.

Gezonde voeding

Zoals ik al vertelde bestaat gezonde voeding volgens de laatste gegevens voornamelijk uit: alle kleuren groenten en fruit, volkorenproducten, vlees met mate, ongeveer 2x per week vette vis, elke dag wat zuivel en als tussendoortje af en toe wat noten, rozijnen enz. Verder zeker 2 liter water per dag extra drinken, naast de koffie, thee enz.Dit voor een goede nierwerking, bovendien gaat water de eventuele honger tegen, neemt het de afvalstoffen mee enz. Hiernaast kunnen allerlei verse en gedroogde kruiden gebruikt worden voor het bereiden van de maaltijd Een uitzondering is zout, dit kan het beste met mate gebruikt worden.

gezond-eten-venlo-afvallen-dietist-carla-limburg

Gezonde voeding


Gezonde voeding bestaat altijd uit variatie, vezelrijk en de juiste vetten. Voorbeeld van gezonde voeding is o.a. de pompoen: Pompoen bevat veel voedingsstoffen die uw lichaam op verschillende manieren kan helpen.

  • Deze vrucht zit vol vitaminen, mineralen en voedingsstoffen. Het zorgt daarom, dat het lichaam minder behoefte heeft aan tussendoortjes, dankzij deze voedingsstoffen.
  • De pompoen is rijk aan vezels, hierdoor heeft men langer een verzadigt gevoel en het bloedsuiker niveau wordt gereguleerd. Dit vermindert de behoefte naar zoetwaren.
  • Pompoen kan voor vele gerechten worden gebruikt. Veel van deze gerechten zullen een warm en behaaglijk gevoel geven als nagerecht met weinig tot geen suiker. Maar het kan zijn dat u daar helemaal niet van houdt. Het voordeel is dat er zoveel variatie en kleurrijke groenten en fruit verkrijgbaar zijn, dat u nergens een tekort aan hoeft te krijgen tijdens het afvallen. Ook is het beter zo min mogelijk suiker te consumeren, het lichaam heeft het helemaal niet nodig, er zitten geen voedingsstoffen in, je wordt er alleen maar dik van. Aspartaan is een vervanger, maar evengoed met mate en een natuurlijke vervanger is stevia. Je kunt het steviaplantje zelfs in de tuin zetten in de zomer en wat blaadjes hiervan koken. Dit vocht zet je in de koelkast en dat kun je gebruiken om bijv. een sausje of iets te zoeten.