Afvallen


Verantwoord afvallen: Hoe kun je verantwoord afvallen? enkele tips.

 1. Zie de noodzaak in. Je kunt alleen maar beginnen met afvallen als je er zelf ook helemaal achter staat, door bijv.gezondheidsproblemen.
 2. Kies voor een verantwoord gezond dieet.Gezond en gevarieerd eten maakt, dat je het ook zonder moeite volhoudt. Compenseer bijvoorbeeld uit etentjes met een flinke wandeling.
 3. Stel jezelf een reëel doel. Stel niet te hoge eisen aan jezelf en zorg voor regelmaat. Je kunt beter geleidelijk afvallen, dat komt je stofwisseling ten goede en krijg je geen jojo effecten.
 4. Goede vetten.Door het eten van gezonde vetten krijg je goede voedingstoffen binnen en vermindert je eetlust, bijv. bakken in olijfolie en kokosvet. Ook vette vis is 2x per week aan te raden zoals, zalm, makreel, haring, tonijn enz.
 5. Persoonlijke valkuilen.Iedereen heeft zijn persoonlijke zwaktes op eetgebied, bijv. chips. Kun je het niet laten probeer dan eens als vervanger een handjevol amandelen, hazelnoten, pecannoten of walnoten. Heel gezond, maar natuurlijk ook niet teveel i.v.m. het aantal calorieën. Heb je tussendoor honger of voel je je flauw, neem dan een handje rozijnen. Eet ze rustig en kauw goed, je zult je weer een stuk beter voelen. Bovendien niet te vergeten, drink altijd eerst een glas water, dan gaat het meestal al weer beter.
 6. Gezond en goed ontbijten. Start de dag altijd met een ontbijt, bijv. havermoutpap, dat vult ontzettend goed en je hebt helemaal geen honger meer tot ’s middags. Mocht je geen pap liefhebber zijn, neem dan in elk geval een volkoren boterham met max.30+ kaas.
afvallen-venlo-dik-gezonde-voeding
gewichtsverlies-venlo-limburg-carla-afvallen
vrouwen-afvallen-onderzoek-gewicht-dietist-venlo

Gezondheidsrisico’s


We weten allemaal inmiddels wel dat er grote gezondheidsrisico’s kleven aan overgewicht. Mensen met overgewicht leven minder lang in goede gezondheid. Overgewicht verhoogt de kans op hart-en vaatziekten,diabetes, sommige vormen van kanker en skeletaandoeningen. Diabetes kan op jongere leeftijd al hart- en vaataandoeningen,oog, nier en zenuwaandoeningen veroorzaken, met alle gevolgen van dien. Zie hier de BMI  gradaties en tabel spreken voor zich.

BMI (body mass index)

 • <18,5 = ondergewicht
 • 18,5-25 = normaal gewicht
 • 25-30 = overgewicht
 • 30-35 = obesitas (verhoogde kans op bepaalde ziektes/aandoeningen)
 • >40 = morbide obesitas (zeer grote kans op bepaalde ziektes/aandoeningen,dodelijk)
weegschaal-afvallen-venlo-hulp-ondersteuning-overgewicht
afvallen-actief-sporten-venlo-limburg-carla-gezonde-slankclub
venlo-advies-gewichtsproblemen-limburg-afvallen-gezonde-voeding

Goede voeding


Goede voeding bestaat uit, veel groenten en fruit in alle kleuren. Door veel soorten te eten en gevarieerd krijgt men alle voedingstoffen binnen die je nodig hebt.Daarnaast volkoren graan producten en zuivelproducten. Hoeveelheden enz. wordt besproken tijdens het consult. Bakken en braden kun je, zoals al eerder gezegd het beste doen in olijfolie en kokosolie.Vleesproducten met mate, wel veel vis, zoals, zalm, tonijn, botervis enz.

gezond-eten-venlo-afvallen-dietist-carla-limburg
weegschaal-afvallen-venlo-dietist-carla

Uw situatie

Carla zal altijd voor u klaar staan, het maakt niet uit in wat voor situatie u ook mocht zitten, zij zal u altijd steunen. Geneer u niet om haar te vragen voor verdere info, ook al denkt u misschien dat het u niet zou gaan lukken, zij helpt u over de streep, zodat het meestal goed komt.